Google Foto’s blijft mogelijk nog steeds gratis voor een paar gelukkigen

Google is helemaal klaar om te stoppen met het aanbieden van onbeperkte gratis back-ups in zijn Foto’s-app. Pixel-bezitters kunnen echter nog steeds profiteren van gratis back-ups. Verder wordt er gezegd dat Google het niet zal aanbieden bij de aankomende Pixel-apparaten. Volgens een update van Google Photos komt er echter een “Storage saver” -laag die “gratis en onbeperkt” is voor Pixel.

De laatste ontwikkeling komt uit 9To5Google.In zijn APK-inzicht heeft de publicatie de nieuwste versie van een applicatie gedecompileerd die Google heeft geüpload naar de Play Store. Terwijl ze dit deden, konden ze verschillende regels code zien binnen die hint naar mogelijke toekomstige functies. Aan het eind van de dag kan Google deze functies wel of niet verzenden.

Voor degenen die niet weten, zijn er twee belangrijke Google Foto’s “Uploadgrootte” -lagen. Er is “originele kwaliteit”, die voor zichzelf spreekt en meetelt voor uw 15 GB gratis opslagruimte naast het Google One-abonnement. De originele Google Pixel bood dit voor onbeperkte tijd aan, terwijl de Pixel 2 en 3 verlaagd voor altijd tot iets meer dan drie jaar.

Vanaf nu krijgen de Pixel 3a en nieuwere apparaten onbeperkte “hoogwaardige” back-up met foto’s gecomprimeerd tot 16 MP. Ze zullen deze optie behouden, zelfs als alle andere apparaten deze optie op 1 juni verliezen. Er is een derde optie van ‘Express backup’ die afbeeldingen comprimeert naar 3 MP. Het is in een paar landen verkrijgbaar.

Nu, met versie 5.41 van Google Foto’s, zou het bedrijf ons een vierde niveau voor Pixel-telefoons kunnen geven. De optie ‘Opslagbesparing’ biedt ‘iets mindere kwaliteit’. Een tekenreeks beschrijft het als “verminderde resolutie”. Het meest opvallende aspect van dit nieuwe niveau is dat het “gratis en onbeperkt” is, met duidelijke verwijzing naar Pixel-telefoons. Google zou de nieuwe laag kunnen introduceren om ervoor te zorgen dat Pixel-apparaten altijd een onbeperkte back-up hebben als een belangrijk verkoopargument.


Prakhar Khanna

Ik ben sinds 2014, toen ik mijn eerste blog bouwde, in verband met de technische industrie. Ik heb gewerkt met Digit, een van de grootste technische publicaties van India. Vanaf nu werk ik als nieuwsredacteur bij Pocketnow, waar ik betaald krijg om de allernieuwste technologie te gebruiken en erover te schrijven. U kunt contact met mij opnemen op [email protected]

CreditSource link

Qbaits
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0