Apple clean sweep: iPhone 12 domineert het omzetaandeel van smartphones, volume in Q1

Een paar dagen geleden deelde Canalys een rapport waarin Samsung erin slaagde Apple in te halen in termen van wereldwijde smartphone-zendingen voor het eerste kwartaal van 2021. Nu heeft Counterpoint een nieuw rapport gedeeld volgens welke de iPhone 12-serie het eerste kwartaal van 2021 domineerde in termen van van zowel omzet als volume. De ene is volumeaandeel en de andere zijn verzonden eenheden, hoewel ik het vaak moeilijk vind om het verschil te zien. Apple behaalde in het eerste kwartaal van 2021 een derde van de inkomsten uit de smartphonebranche.

Volgens de laatste gegevens van Counterpoint was de iPhone 12-serie ook het best verkochte qua volume in Q1 2021. Bovendien volgde iPhone 11 de iPhone 12-serie zowel qua omzet als qua volume. De nieuwste iPhone-serie werd de meest populaire serie en leidde het smartphonesegment in de eerste kwartaalomzet met een wereldwijd omzetaandeel van 42 procent. Het behaalde ongeveer een derde van het marktaandeel van 32 procent in termen van omzet in het eerste kwartaal van 2021.

Via: contrapunt

Om het uit te splitsen, veroverde de iPhone 12 Pro Max 12 procent marktaandeel, terwijl iPhone 12 en iPhone 12 Pro respectievelijk 11 procent en 9 procent vertegenwoordigden. Hoewel de iPhone 12 mini qua omzet niet in de top vijf staat, was hij goed voor meer winst dan Samsung deed met de Galaxy S21 en Galaxy S21 Plus. De iPhone 12 werd gevolgd door de iPhone 11 met drie procent en ook de Galaxy S21 Ultra 5G kreeg drie procent marktaandeel.

Volgens het rapport overschreden de wereldwijde smartphone-inkomsten de grens van $ 100 miljard in het eerste kwartaal van 2021. Counterpoint merkte op dat consumenten grotendeels duurdere varianten van de vlaggenschipreeks telefoons kochten. In de VS was iPhone 12 Pro Max het best verkochte model. In Europa en de VS daarentegen verkocht Samsung Galaxy S21 Ultra 5G meer dan de andere telefoons in de serie.

De iPhone 12 was qua volume de best verkochte telefoon in Q1 2021 met een marktaandeel van 5 procent. Verder kwam de iPhone 12 Pro Max op de tweede plaats met 4 procent, gevolgd door de iPhone 12 Pro met 3 procent en iPhone 11 met 2 procent.

Bekijk iPhone 12 Pro Max


Prakhar Khanna

Ik ben in verband gebracht met de technische industrie sinds 2014, toen ik mijn eerste blog bouwde. Ik heb gewerkt met Digit, een van de grootste technische publicaties van India. Vanaf nu werk ik als nieuwsredacteur bij Pocketnow, waar ik betaald krijg om de allernieuwste technologie te gebruiken en erover te schrijven. U kunt contact met mij opnemen op [email protected]

CreditSource link

Qbaits
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart