Hoe u uw WhatsApp-account kunt verwijderen en uw gegevens kunt opslaan

Ik ging al dieper in op waarom ik besloot mijn WhatsApp-account te verwijderen en de nasleep ervan. Als je die redactie hebt gemist, bekijk hem dan hier en keer dan terug naar deze post.

Hoewel dit uiteindelijk ieders beslissing is, en dat is het enige waar ik voor pleit – neem de beslissing die het beste bij u past – als je besluit om de trekker over te halen, hebben we je de beste WhatsApp-alternatieven aanbevolen om naar toe te migreren, mocht je ervoor kiezen om dat te doen.

Vandaag laten we u zien hoe u uw WhatsApp-account verwijdert, evenals enkele voorwaarden die ik persoonlijk aanbeveel voordat u dit doet.

Oh, en een vriendelijk woord van waarschuwing: Als u de WhatsApp-app van uw iPhone of Android-smartphone verwijdert, wordt uw account niet verwijderd. Het blijft actief, alleen kunnen berichten of oproepen u niet bereiken. Ze zullen dit doen zodra u de app opnieuw installeert. Dat neemt niet weg dat jouw gegevens (en die van je contacten) nog steeds toegankelijk zijn voor WhatsApp en Facebook.

Voordat u uw WhatsApp-account verwijdert

U kunt deze stappen overslaan als u dat wilt, maar ik raad u aan dit niet te doen.

Download uw WhatsApp-gegevens

Allereerst raad ik je aan om naar WhatsApp, Instellingen, op Account te gaan en accountinformatie aan te vragen. Dit proces kan een paar werkdagen duren, omdat WhatsApp alles wat het bij je heeft moet verzamelen en je rapport moet afleveren.

Na een paar dagen krijg je een melding dat je melding klaar is. Klik op Downloaden, sla het bestand “My Account Info.zip” op en neem een ​​kijkje binnenin. Dat is alles wat WhatsApp beweert over jou te hebben. Binnenin vindt u onder andere een HTML-bestand met uw schermafbeelding, telefoonnummer, e-mailadres, apparaatactiviteit, status en alle telefoonnummers van uw contacten.

Er zijn ook stukjes over uw provider, apparaat, registratiedatum en status voor uw Servicevoorwaarden. De zip bevat ook een JSON-bestand dat u kunt lezen, met vrijwel dezelfde gegevens als het HTML-bestand.

Let op: vanwege de AVG kunnen de gegevens die in de EU beschikbaar zijn, afwijken van de gegevens die in andere regio’s worden aangeleverd.

Bewaar uw WhatsApp-media en -gesprekken

Terwijl u wacht tot uw rapport is gegenereerd, raad ik u ten zeerste aan uw gesprekken door te nemen en elk stukje media (foto, video, spraakbericht, enz.) Op te slaan dat u mogelijk nog niet heeft opgeslagen. Dit is om veiligheidsredenen, aangezien de app waarnaar u migreert mogelijk geen WhatsApp-gegevensimportfuncties heeft.

Je kunt ook screenshot-gesprekken maken als je denkt dat er iets is dat de moeite waard is om visueel vast te houden. Als je alleen om de platte tekstversie van je gesprek geeft, kun je op de drie puntjes op Android klikken (of de naam van je contactpersoon in het gesprek op iOS) en Chat exporteren selecteren in het menu. Vervolgens is het aan jou of je media in die specifieke chat wilt opnemen of niet.

En je bent klaar! Klaar voor de grote stap.

Hoe WhatsApp-account op iPhone te verwijderen

Het verwijderen van uw WhatsApp-account op uw iPhone (of iOS-apparaat) is een eenvoudig proces. Volg de onderstaande stappen als u klaar bent om de trekker over te halen.

Stap 1: Start WhatsApp;
Stap 2: Tik op Instellingen aan de rechterkant van de onderste knoppenbalk;
Stap 3: Ga naar Account;
Stap 4: Klik op Mijn account verwijderen;
Stap 5: Voer uw telefoonnummer in, zoals geregistreerd bij WhatsApp;
Stap 6: Tik op de rode knop Mijn account verwijderen.

* De app kan je vragen om een ​​reden te selecteren voor je keuze om je WhatsApp-account te verwijderen. Doe dat!

Hoe WhatsApp-account op Android te verwijderen

Als u een Android-apparaat gebruikt en u uw WhatsApp-account wilt verwijderen, is het proces vrij eenvoudig. Volg gewoon de onderstaande stappen.

Stap 1: Start WhatsApp;
Stap 2: Druk op de menuknop (de drie puntjes) rechtsboven;
Stap 3: Selecteer Instellingen;
Stap 4: Ga naar Account;
Stap 5: Tik op Mijn account verwijderen;
Stap 6: Voer uw telefoonnummer in zoals geregistreerd bij WhatsApp;
Stap 7: Klik op Mijn account verwijderen.

* De app kan je vragen om een ​​reden te selecteren voor je keuze om je WhatsApp-account te verwijderen. Doe dat!

Wat gebeurt er nadat je je WhatsApp-account hebt verwijderd?

Volgens WhatsApp zal het verwijderen van je account de volgende acties activeren: uiteraard wordt je account verwijderd; uw berichtgeschiedenis wordt gewist; je wordt verwijderd uit alle groepen waar je eerder lid van bent geworden; uw Google Drive- en / of iCloud-chatback-ups worden ook verwijderd.

Houd er rekening mee dat het 90 dagen kan duren vanaf het moment dat u uw account verwijdert voordat het proces is voltooid. U krijgt geen toegang meer tot uw account. Houd er ook rekening mee dat de berichten die u hebt verzonden, niet van de ontvangende partij worden verwijderd.

WhatsApp bewaart mogelijk bepaalde delen die op jou betrekking hebben. U kunt hierover lezen door naar te gaan deze link.

Meer over beveiliging

Als je een passie hebt voor je privacy en gegevensbeveiliging (wat je zou moeten zijn), zorg er dan voor dat je een paar geweldige artikelen van onze collega Adam Lein niet mist. Ik raad je aan dit te lezen en niet langer naïef te zijn over sommige van deze apps, en ook te kijken naar wat Adam beschouwt als een haalbare optie als alternatief voor al deze services.


Anton D. Nagy

Anton is de hoofdredacteur van Pocketnow. Als publicatieleider wil hij Pocketnow nog dichter bij u brengen. Zijn visie is vooral gericht op en gericht op het publiek. De ambitie van Anton, overgenomen door het hele team, is om Pocketnow om te vormen tot een referentiemediakanaal.

Contact: [email protected]

CreditSource link

Qbaits
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart